Review: Foto op hout

Hoe gaaf is dat, een foto op hout?!
Een tijdje geleden ontving ik van Webprint.nl een mailtje met de vraag of ik het leuk zou vinden om één van hun producten uit te testen. Ik heb wel vaker van Webprint gehoord en ik zat er zeker aan te denken om er een keertje te gaan bestellen.
En toen ik hoorde dat ze ook foto’s op hout afdrukken werd ik toch wel erg nieuwsgierig.
Ik heb al erg lang een foto in gedachten die ik wilde laten afdrukken, maar wist niet precies hoe ik dat wilde. Ik schrijf dus een review over een foto op hout, Hout Standaard 30×40 cm van €29,95 die ik heb laten afdrukken bij Webprint.nl .

Dit is de originele (digitale) foto, deze heb ik laten afdrukken op hout.

Je kan verschillende formaten kiezen en daarnaast kan je ook nog kiezen voor een staande, liggende of vierkante foto. Je hebt ook nog de keuze om voor om Hout Standaard (dit is een print op 9 mm populierenhout) of Hout luxe (een print op meerdere aan elkaar geschakelde planken Ayoud hout van 2 cm dik).
Ik koos voor de Hout standaard omdat deze een white wash afwerking heeft en de foto hierdoor een natuurlijke uitstraling geeft.

Je hoeft bij Webprint geen programma te installeren om je foto te laten afdrukken. Dit kan gewoon online en het is een gebruiksvriendelijk programma.
In het programma kun je makkelijk dingen aanpassen zoals het formaat, kleur of materiaal.
Daarna ga je door naar het bestelproces, en dat werkt gewoon net als de meeste andere webshops, simpel en snel! Wat ik altijd een voordeel vind bij webshops is dat je vaak (gelukkig) met iDeal kan betalen.

De verzending was snel, ondanks dat ik de eerste keer niet thuis was vond ik dat ik erg snel mijn foto binnen had! De foto op hout zit goed verpakt en er zit zelfs een ophangsysteem erbij.

Ik vind dat de foto op het hout een mooie kwaliteit heeft, en ik vind de white wash laag een frisse uitstraling hebben. Als je iets dichterbij kijkt dan zie je de structuur van het hout, en enkele witte spikkels. Zelf vind ik dit niet storend, want wie zit er nou met zijn of haar neus tegen een foto aan te kijken? Ondanks dat vind ik de print van de foto erg sprekend, hij is alleen wat minder in contrast geworden maar dat vind ik juist wel passen bij de foto en ook bij het materiaal.
De prijs (€29,95) vind ik het zeker wel waard, je hebt iets unieks (namelijk je eigen foto!) voor in huis.

Conclusie:
Pluspunten:
+ Makkelijk te bestellen
+ Snelle levering
+ Mooie printkwaliteit
+ Goede prijs/ kwaliteit verhouding
Minpunten:
– Kleine witte spikkeltjes

Ik vind dat mijn foto er erg mooi uit komt te zien op hout, en ik ben erg blij dat ik dit product mocht uit testen!

Mocht je ook een foto op hout willen bestellen, dan raad ik echt Webprint.nl aan, ze hebben een snelle levering en je krijgt gewoon een goede kwaliteit!
Heb jij wel eens een foto op hout besteld?
Liefs,
Dinja
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Webprint.nl.
Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Review: Foto op hout”

 1. Judith schreef:

  Tof dat dit tegenwoordig ook op hout kan! Heel mooi! XO

 2. Juudith schreef:

  Naise zeg! ik vind een foto op hout altijd wel wat hebben!

 3. Dina schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik wist helemaal niet dat je foto's ook op hout kunt laten drukken. Tof!

 4. Floor Daasvand schreef:

  Ik zie het de laatste tijd wel vaker voorbij komen, echt super leuk!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.