Verzamelwoede


Ken je dat?
Dat je gewoon bijna niks kan weggooien?
“Ja maar dat kan ik nog wel eens voor een DIY gebruiken!”
“Dat kan ik echt niet weg doen, daar heb ik vroeger vaak mee gespeeld…”
Zou het verzamelwoede zijn?

Het zou kunnen, maar – goh het lijkt wel een ontkenningsfase – ik heb dat niet.
Bij elke paperclip, elk leeg wc rolletje en elk stukje cadeaupapier die ik bewaar denk ik deels wel dat ik er iets mee kan doen, maar een groot gedeelte van mijn brein zegt dat het troep is.
Het werkt best tegen elkaar, ik erger me rot aan alle troep die ik de afgelopen paar jaar heb verzameld, en dat ik heel slecht dingen kan wegdoen omdat ik me eraan ga hechten.
Maar toch blijf ik ook doorgaan met dat ‘verzamelen’.

Yes ik ben dus geen hoarder, ik ben alleen een beetje rommelig!

Zo heb ik toch echt (bijna) alle kastjes van onze hobbykamer vol zitten met dit soort voorwerpen. Een paar notitieboekjes, verftubes in bijna elke kleur van de regenboog, gummetjes (terwijl ik bijna nooit iets met een potlood schrijf of teken), crêpepapier in 3 kleuren, stofjes waar ik eigenlijk geen doeleinde voor heb, een oud pannetje (want tja ik ga geen kaarsen smelten of zeepjes maken met een goeie pan), daarvoor ook een speciaal hobby lepeltje, lintjes, en nog meer. Ja ik kan zo wel doorgaan met een lange lijst spullen die ik dus in die kastjes heb verborgen.
En ik moet er echt toch iets meer mee doen.

Maarja ik heb echt moeite met dingen weg doen, zoals al die voorwerpen die ik opnoemde, ja die kan ik nog vast wel voor een DIY gebruiken. En ik gooi toch zeker niet mijn oude gameconsoles weg? Ze doen het allemaal nog en vooral aan de GameBoy Color zitten aardig wat speeluurtjes in, zoveel herinneringen ga ik niet weggooien of verkopen.
En aangezien ik nog steeds niet al mijn spullen bij mijn moeder heb weggehaald, staan daar ook nog veel van die verzamelwoede voorwerpen.
Ik heb echt genoeg glitterlijm, tapes, briefpapier, enveloppen, oude kaarten (kan ik niet wegdoen!) en ik heb daar zelfs een externe harde schijf staan die het niet meer doet (waar ik erg boos om ben want er stonden nog heel veel foto’s op, maar goed waar moet ik zoiets weggooien?).
Je kan het nuttig noemen maar volgens mij zien de meeste mensen dit allemaal als troep.
Laatst vroeg ik nog aan Roy, hoe erg die al mijn spullen vond. Ik denk wel erg want er kwam niet veel uit, behalve dat ik mijn troep niet op de bank mag neer leggen (op zich wel logisch, maar het is een nare gewoonte van mij).

Okey blabla een heel lulverhaal dus.
Maar wat ik me dus eigenlijk afvroeg, ben ik de enige die zoveel troep heeft – naast de verzamelwoede mensen dan…
Of behoor ik nu echt thuis in die categorie en gaan jullie me nu opgeven voor één of ander programma?
Hopelijk niet, en hopelijk is mijn troep niet zo erg!
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Verzamelwoede”

 1. Jorinda schreef:

  Haha klinkt bekend =)
  Ik heb het dan met make-up en kleding.
  Liefs Jorinda

 2. Ik heb ook veel spullen! Vooral knutseldingen inderdaad. Mijn kledingkast ben ik laatst helemaal door geweest en alles wat ik al een tijd niet aan gehad heb heb ik verkocht/gedoneerd. Lucht echt op; wat een ruimte! 🙂 Liefs

 3. Petra schreef:

  Haha, nou ik denk echt dat je nog niet thuis hoort in Hoarders…zelf heb ik ookwel een periode gehad dat ik veel spullen wilde bewaren. Geen idee waarom eigenlijk..Tegenwoordig heb ik een eigen DIY kastje, met mijn rommels en daar heeft niemand wat te zoeken…Roy moet je aanmelden bij Hoarders als hij de bank niet meer ziet staan zodra je de kamerdeur opendoet…hihi Afgesproken?

 4. Sanne Peters schreef:

  Haha ken het wel vooral van die tapes en briefpapier. Misschien kan je dingen weggeven aan iemand ipv weggooien, dat helpt mij altijd als ik het zonde vind om iets van vroeger weg te gooien.

  ❤ Sann
  http://www.Piixel.nl

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.