Rollercoaster Tycoon 2 [PC]

Geen nieuw spel dit keer, nee een klassieker!
Een tijdje geleden was er op Steam een erg goede aanbieding, namelijk het Triple Thrill pack van Rollercoaster Tycoon 2 voor maar €4,99!
Gelukkig heeft Roy een Steamaccount (yep hij is een echte gamer!) en hebben we Rollercoaster Tycoon 2 gekocht!
Heb je echt geen idee waar ik het allemaal over heb? Lees dan snel verder voor meer informatie over deze leuke game!

Rollercoaster Tycoon is een spel dat gaat om het bouwen en beheren van pretparken.
Bij het Triple Thrill pack heb je meer keuzes uit parken (onder andere ‘South America – Rio Carnival’, ‘Europe – Renovation’, ‘Dark Age – Castle’ en ‘Future – Future World’), attracties en landschap items.
Je begint aan een scenario, die bepaalde eisen stelt om de scenario uit te spelen, naast een standaard scenario kan je er ook een zelf maken! Ook erg leuk want je kan het zo moeilijk mogelijk maken!

Zoals ik net al zei begin je dus met een scenario, je kan kiezen tussen drie niveaus (Beginner, Uitdagend en Expert) en elke heeft zijn eigen eisen die je moet behalen om het uit te spelen.
Het kan zijn dat je ‘een x aantal bezoekers in je park moet hebben voor het eind van oktober jaar 2’ of ‘betaal de lening terug en zorg dat de parkwaarde boven de €€€ ligt’.
Het verschilt dus per scenario welke eisen je moet behalen voordat je het hebt uitgespeeld (al is dat een groot woord, want na het behalven van de scenario kan je nog doodleuk doorspelen).
Bij de meeste parken is er al een klein begin gemaakt, er staan een paar attracties en een paar winkels.
Je kan ervoor kiezen om het gewoon af te maken, maar wat ik altijd doe is de hele boel leeg maken en vanaf een leeg park beginnen (kost wel wat tijd, wat soms niet handig is).

Het bouwen van attracties is leuk!
Je kan de meeste attracties zelf ontwerpen, je eigen achtbaan wildwaterbaan of racebaan. Attracties zoals een reuzenrad kan je niet ontwerpen. Wat wel bij elke attractie kan is de kleuren aanpassen naar je eigen smaak en je kan het entreehokje verschillende stijlen geven (Abstract, Jungle, Klassiek, er zijn nog veel meer stijlen).
Attracties bouwen kost natuurlijk geld, en als je niet bezig bent met een scenario waar je je geen zorgen hoeft te maken om het budget, dan moet er natuurlijk wel geld in het laatje komen!
Dat kan door de entreeprijs van het park omhoog te gooien, of de prijzen van de attracties (ligt er maar net aan welke scenario je speelt). Let wel op dat het niet te duur wordt, dan krijg je klagende gasten.

Naast attracties kan je ook eetkraampjes, drinkkraampjes en souvenirkraampjes neer zetten. Er zijn veel soorten beschikbaar maar in het begin krijg je soms nog maar een handje vol waar uit je kan kiezen. Voorbeelden: Hamburgertent, Hotdogkraampje, Limonade kraam, Suikerspin kraam, Souvenir shop, enz.
Het is handig om vlakbij een voedselplaats wat bankjes en prullenbakjes neer te zetten!

Naast bankjes en prullenbakjes kan je nog een hoop andere accessoires neer zetten.
Wat je bij elk park standaard hebt zijn dus de bankjes, prullenbakjes, lantaarnpalen, bomen, hekjes, en wat muren en daken.
Het verschilt per scenario welke thema’s aan accessoires je erbij hebt. Het kan verschillen tussen Jungle thema (veel bomen en wat beelden), Klassiek thema (veel beelden) of bijvoorbeeld Candyland (echt mijn favoriet, met veel grote mega snoepjes!).
De gasten waarderen het als je beelden neerzet, ze gaan ernaar kijken en nemen soms een foto.

Je park kan natuurlijk niet zonder personeel blijven draaien! Je kan schoonmaakmannen, klusjesmannen, beveiliging en ook mascottes inhuren.
De schoonmaakmannen maken paden schoon, legen prullenbakken, bewateren je planten en maaien het gras. De klusjesmannen zijn er voor het repareren van attracties en de controle ervan.
De beveiliging houd een oogje in het zeil voor gasten die uit zijn op vandalisme.
En de mascottes (standaard zijn dat een panda, tijger of een olifant) die houden de gasten tevreden en blij, vooral als ze voor een attractie lang in de wachtrij moeten staan of voor lange paden zonder attracties.

Eigenlijk moet je het spel zelf gewoon spelen om meer te weten te komen.
Je moet je voorstellen dat je een pretparkmanager bent die een pretpark moet opbouwen en draaiende te houden. Dit doe je door zoveel mogelijk attracties neer te zetten, genoeg eten en drink kraampjes erbij en personeel mag ook niet ontbreken. Hierdoor houd je je gasten tevreden en zal je snel een aantal van de scenario’s uit kunnen spelen.

Tegenwoordig is er ook een Rollercoaster Tycoon 3, en er word begin dit jaar het nieuwe spel: Rollercoaster Tycoon World verwacht!
Heb jij weleens een spel gespeeld uit de Rollercoaster Tycoon serie?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.