De ergenissen van dik haar!

Ergernissen van dik haar

Vaak hoor je hoe erg mensen balen dat ze dun haar hebben, maar ik kan je vertellen: het hebben van dik haar is ook geen pretje! Wat zijn voor mij de ergernissen van dik haar?

Sinds mijn geboorte heb ik al dik haar, en vroeger liet ik de lengte van mijn haar zelfs tot aan mijn kont. Pas toen ik 14 was wilde ik het eens korter (meer veranderingen van mijn kapsel kan je hier vinden). Het was nog steeds heel dik, daarom laat ik het regelmatig uitdunnen bij de kapper. In dit artikel deel ik mijn ergernissen van dik haar.

Ergernissen van dik haar

Elastiekjes

Een grote ramp: het kopen van de juiste elastiekjes. Veel van de elastiekjes die ik koop zijn veel te strak, en als ze eenmaal een beetje zijn uitgerekt dan schieten ze al heel snel weer kapot. Argh!

Drogen

Het scheelt een hoop dat ik voor mijn verjaardag een föhn heb gekregen, want vooral in de winter droogt mijn haar na het douchen totaal niet! Als ik geen föhn zou gebruiken, dan moet ik gewoon een dag wachten tot mijn haar helemaal droog is. En ja, zelfs met gebruik van een handdoek…

Ergernissen van dik haar

Haarverf

Tot nu toe heb ik erg veel mazzel gehad dat ik het elke keer red met één pakje haarverf, maar dat is ook nog maar net. Komt denk ik doordat ik mijn haar wel eens uitdun! Maar de haarverf in mijn haar krijgen… Dat lijkt soms wel een eeuwigheid te duren.

Tutorials

Er zijn veel leuke tutorials te vinden op YouTube. Maar de meeste zijn gebaseerd op veel dunner haar. Als ik zo’n tutorial zou volgen dan kom ik al snel met mijn eigen haar in de knoop met als eindresultaat dat ik op een vogelverschrikker lijk…

Ergernissen van dik haar

Warm

Je kan je vast wel voorstellen dat dik haar ontzettend warm is. In de winter is het wel fijn, een soort bontkraagje van m’n eigen haar. Maar in de zomer hoor je mij wel klagen. Ik heb het bijna nooit los want het is gewoon te dik en te warm om het los te hebben. Dan ga ik zo snel zweten, bah!

Reacties

Altijd… Altijd krijg ik wel reacties over hoe dik mijn haar wel niet is. Ja, halloooo~! Er zit ook nog een gezicht tussen! Je praat met mij, en niet alleen maar met mijn haar (nee echt niet 😉 ).

Borstelen

Ai, weer zo’n wereldprobleem. Borstelen duurt bij mij best lang. Misschien ook omdat ik heel voorzichtig borstel en dat gaat nou eenmaal niet zo snel.
Ik ben best voorzichtig met mijn haar.

Ergernissen van dik haar


Nog even voor alle duidelijkheid: ik ben wel super blij met mijn haar, soms is het alleen niet zo handig. Ik lees zo vaak negatieve dingen over dun haar, dat ik het nu wel tijd vond voor wat negatieve dingen over dik haar!
Heb jij ergernissen van je eigen haar? Of ben je het helemaal eens met mijn punten?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

7 reacties op “De ergenissen van dik haar!”

 1. Jorinda schreef:

  Haha zowel dun als dik haar hebben ze voor en nadelen , je punten zijn heel herkenbaar haha.
  Ik heb mazzel al zeg ik het zelf ik heb veel maar fijn/normaal haar.
  Leuk artikel =) !
  Liefs Jorinda

 2. Petra schreef:

  Ik heb ook heel erg dik haar en herken deze irritaties echt allemaal stuk voor stuk…de grootste haar irritatie vond ik toch wel in de afgelopen jaren, dat iemand aan mij vroeg….. hoe ik aan het dikke haar was gekomen…sjuchttt!

 3. Bianca schreef:

  Veel en dik haar is vast niet alles, ik heb zelf helaas maar dun haar, ook niet altijd fijn

 4. Sanne Peters schreef:

  Haar ugh >.<' Heb dan wel geen dik haar maar wel veel haar volgens de kapper. Herken de meeste van deze dingen wel, zo irritant >.<

  Hoge staart staat btw best cute op die foto ^_^

  ~ Sann
  http://www.Piixel.nl

 5. Juudith schreef:

  Haha leuk geschreven! mijn haar sucks ook, maar puur omdat het dun en weinig is.. Mijn haar droogt wel super snel dat is dan wel weer handig, maar verder kan k er niets mee.. Stijlen werkt niet, krullen all helemaal niet.. en de meeste tutorials werken dus ook niet omdat het zo weinig is.. haha

 6. Floor Daasvand schreef:

  Dun haar is ook niet alles haha :p (wat ik dus heb) Had liever iets er tussenin gehad

 7. Inge schreef:

  Ik herken bijna al je punten. Als ik mijn haar doorga met de stijl- of krultang, ben ik ook een eeuwigheid bezig. Ik heb een jaar of 6 lang mijn haar alleen maar vast gedragen omdat het onhandelbaar was. (Ik werd zelfs eens schaap genoemd) De afgelopen twee jaar is het langzaam aan weer beter gegaan met mijn haar en draag het nu meestal weer los.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.