Abunaicon 2016: Verslag

Abunaicon

 

De laatste paar weken heb ik een paar artikelen over geslagen om te werken aan een verslag van Abunaicon. Want het was in één woord: geweldig. En gezellig, leuk, fantastisch, nee Abunaicon kan ik eigenlijk niet in één woord omschrijven. Ik heb alleen weinig foto’s gemaakt omdat ik gewoon wilde genieten van deze conventie. Het is dus een hele lap tekst en aan het einde laat ik ook mijn gekochte goodies zien!

 

 

Vrijdag.
Het begon allemaal vrijdag. Ik zou naar Sanne (van Piixel) toe gaan om samen met haar en een vriend van ons met de auto richting Veldhoven te rijden. Soms is Nederland toch echt een stuk groter dan je denkt want de rit naar het hotel toe was toch iets langer dan ik had gedacht. Maar we hadden het gezellig en na een tijdje kwamen we bij NH Koningshof in Veldhoven uit. Dit is al jaren de locatie voor Abunaicon en ik zou het ook niet anders willen zien. Het is gewoon perfect!
We zagen al wat cosplayers die richting de ingang liepen dus wij met onze koffers en tassen er gelijk maar achteraan. We waren er rond 13:15 en de deuren zouden om 14:00 open gaan dus we waren prima op tijd. Ondanks dat we in de hitte moesten wachten ging de tijd nog best snel. Zelfs toen het bleek dat we pas later naar binnen konden door een storing bij het systeem.
Uiteindelijk waren we 14:45 pas ingecheckt en moesten we nog onze hotelkamer regelen. Deze rij was gelukkig wel wat korter en ging ook veel sneller. We hadden een superior kamer en daar hadden wij absoluut geen spijt van. Het zag erg luxe uit en we hadden zelfs airco! Nadat we snel wat spullen hadden uitgepakt deden we snel onze cosplays aan (ik ging als Pokémon trainer Hilda) en gingen we op pad.

 

Zoals elk jaar blijft het een doolhof. Ik kan er maar niet aan wennen, maar stiekem vind ik dat ook wel leuk. Dwalen door alle gangen en onderweg weer wat cosplayers tegen komen hoort gewoon bij Abunaicon. Sanne en ik werden gelijk al op de foto gezet door een Pokémon trainer! Een paar kamers en evenementen hadden dit jaar een andere locatie, zo was de gameroom verspreid over een aantal kamers. We zijn maar gelijk op zoek gegaan naar de Projector games, waar je met een groep mensen een soort arcade spel speelt. Je speelt tegen elkaar en het zijn spellen die ook zo uitgespeeld zijn maar leuk dat het is!!! 
Omdat we natuurlijk al wat later de conventie op mochten was het inmiddels wel tijd om wat te eten. Van tevoren hadden we al bakken sla gehaald en deze hebben we op de hotelkamer maar opgegeten. Hierna zijn we naar de dealerroom gegaan, deze ging namelijk pas om 19:00 open. Er waren weer veel schattige en leuke items te vinden maar ik heb me de eerste dag ingehouden en uiteindelijk heb ik maar twee donut buttons gekocht.
We wilden nog later die avond naar de ‘Abunai beats Disco’, al wisten we van tevoren nog niet wat dat precies zou zijn. Daarvoor wilde ik nog wel energydrank halen omdat ik al best moe was. Dus gingen we ook nog even snel naar de supermarkt in Veldhoven. Met meer dan we eigenlijk wilden halen gingen we weer terug naar de conventie. Omdat de disco nog niet was begonnen besloten we wat te gaan drinken in de Abdijbar. Hier was het rustig en konden we de tijd doden voordat we naar de disco gingen.
Uiteindelijk in de disco – we waren wat later gekomen – draaiden ze wat hits uit de ’90s! Helemaal te gek natuurlijk, tijdens het dansen kon je ook stemmen op welke genre er na de ’90s zou komen. Helaas was het na deze genre een beetje saai geworden en was ik inmiddels ook wel moe geworden. Tijd om te slapen!

 

 

Zaterdag
Natuurlijk met veel te weinig slaap werden we wakker. Tijd om op te staan en richting de ontbijtzaal te lopen. Gelukkig zat het ontbijt standaard bij de kamer en konden we zoveel pakken als dat we wilden. Met ontbijt in onze magen – wat eigenlijk genoeg is om ook de lunch te overleven – liepen we terug naar onze kamer om de cosplays weer tevoorschijn te toveren. Sanne ging als Pikachu en ik als Butterfree. Ik was vooral vol verbazing dat mijn pruik in één keer mee wilde werken en had er al helemaal zin in. 
Om heel eerlijk te zijn, ik weet niet meer precies wat we hebben gedaan in welke volgorde. In ieder geval zijn we nog een paar keer in de dealerroom geweest en deze keer kon ik geen nee zeggen tegen twee schattige plushies. Ook kocht ik een Team Valor button van Pokémon Go. 
Er zou ook een fotoshoot zijn met alle cosplayers die als Pokémon of Pokémon trainer waren, maar op de plek waar het zou zijn (en de juiste tijd) was geen fotograaf te bekennen en niemand wist wie het eigenlijk had georganiseerd. Wel was er een Pokémon trainer die voor zijn Youtube kanaal een filmpje wilde maken van de Pokérap. Hij wilde zoveel mogelijk mensen die per stuk een Pokémon op gingen noemen. Hier wilde ik wel aan meedoen, en heel toevallig moest hij het shot van Butterfree nog filmen. Dus binnenkort zit ik tussen de Pokérap als Butterfree! Met de mensen die bij het verzamelpunt waren was het super gezellig en ik heb een hoop nieuwe mensen ontmoet. 
Deze dag hielp ik ook mee met een workshop Lucky Stars vouwen van MostCutest. Het was erg leuk om te doen, en volgens mij heb ik mensen wel goed geholpen met het vouwen. Ik zou het zo weer doen want Lucky Stars vouwen is leuk om te doen en het uitleggen is vrij simpel. Ik vertelde mensen dat ik thuis een pot vol Lucky Stars heb met maar liefst 1234 gevouwen sterretjes. 

 

Na de workshop – en een mini fotoshoot – vonden we het wel weer eens tijd worden om te gaan eten. Sanne nam wat frietjes en ik nam een pizza. Omdat het nog steeds erg warm was besloten we om buiten te gaan zitten, ik zocht een plekje in de schaduw en uiteindelijk schoven we maar aan bij andere cosplayers. Zo leer je ook weer nieuwe mensen kennen! Alleen baalde ik echt enorm van mijn pizza want in de pizzakorst zat een best pittige tomatensaus en dat vond ik niet lekker. Dat weten we dan weer voor de volgende keer… Ik had daarom ook mijn pizza niet helemaal opgegeten en deelde ook nog wat stukken pizza uit aan een hongerige groene Pokémon trainer. 
Later die avond zou er een gaaf feest zijn, namelijk Deshima Sounds. Dit is voor mij gewoon net zoals uitgaan, alleen wij doen wel iets gekker en halen alles uit de kast. Ik had namelijk 4 pakjes vol met glowsticks mee, waarvan 1,5 pakje het nog deed (baal, baal).
Omdat wij ons wilden voorbereiden op deze avond uit gingen we terug naar onze hotelkamer om ons om te kleden en om even uit te rusten. Dit vond ik zelf een goed moment om even snel een douche te nemen. Het was de hele dag al zo warm en met een pruik op werkt dat al helemaal niet. Ik wilde niet met een bad hair day naar Deshima Sounds! Toen wij klaar waren met omkleden en make-up sessies kwam de rest van onze vriendengroep naar onze kamer. Het was nog lang geen tijd voor Deshima, dus we waren nog gewoon een beetje aan het chillen. Eenmaal klaar met chillen was het tijd voor Deshima! Met onze glowsticks om onze armen en aan elkaar gemaakt als ketting liepen we naar de dansvloer. De muziek vond ik deze keer een beetje tegenvallen maar we hadden het alsnog erg gezellig! Rare dansjes en een Baymax die helemaal los ging, het was geweldig! Sanne en ik zagen op een gegeven moment ook de groene Pokémon trainer voorbij komen die eerder die dag stukjes pizza van mij op had gegeten. 
Hij bleef gezellig bij ons staan en ging met ons dansen. Er was alleen één probleem: het was zo warm! We zijn maar op een gegeven moment weer naar de Abdijbar gegaan, hier konden we nog wat chillen en de drankjes waren hier goedkoper (althans dat schijnt). Op de één of andere manier hebben we het uiteindelijk heel erg laat gemaakt wat ervoor zorgde dat we uiteindelijk maar 3 uur hebben geslapen.

 

 

Zondag
Meteen toen de wekker ging begon ik met mijn koffer in te pakken. We hadden gelukkig tot 11 uur de tijd om uit te checken maar we wilden ook nog ontbijten! Ik heb uiteindelijk niet veel ontbeten, ik voelde me niet zo lekker dus het leek mij niet zo verstandig om veel (vet) te eten. Daarom nam ik maar wat fruit en koffie, dan had ik toch wat in mijn maag.
We liepen weer terug naar de hotelkamer om de laatste dingen in te pakken en ik wilde me nog omkleden want deze dag zou ik ook nog rondlopen als Pokémon trainer Hilda. Alles was ingepakt en de koffers gingen weer in de auto, we gingen snel uitchecken en weer verder rondlopen op de conventie. Maar we waren erg moe en besloten uiteindelijk maar om buiten te gaan zitten. 
Buiten kwam op een gegeven moment Jinn (van BeauJinful Day) naar ons toe gelopen, we hebben even gepraat maar ze moest al snel weer weg voor de AMV competitie. Het was al heel lang geleden dat ik een AMV competitie had bekeken dus wij gingen er uiteindelijk ook heen. Helaas waren er veel technische storingen maar ondanks die storingen was het wel leuk om alle inzendingen te bekijken.

 

Toen de competitie was afgelopen hadden we honger! Dan maar wat te eten halen. Met het eten en drinken liepen we weer naar buiten, we gingen gewoon lekker op het gras zitten. We waren lekker aan het praten en ondertussen zagen we al veel cosplayers weer naar huis gaan. Ook Sanne ging op een gegeven moment naar huis maar ik zou terug naar huis gaan met een andere vriend van de vriendengroep die nog moest helpen met dingen opruimen van de conventie. Hierdoor bleef ik uiteindelijk met de groene Pokémon trainer (Eric) over. Samen met hem heb ik nog wat foto’s gemaakt, we zijn nog de dealerroom in geweest en uiteindelijk zijn we gewoon weer buiten gaan zitten en hebben we veel gepraat. Ondertussen gingen veel cosplayers weg en moest ik ook nog even een knuffel geven aan een paar vrienden die ook richting huis gingen.
Uiteindelijk was het ook voor mij tijd om naar huis te gaan en was de conventie toch echt afgelopen. 
Op naar de volgende conventie!

 

 

Natuurlijk kan ik het artikel niet zomaar afsluiten zonder dat ik mijn gekochte goodies laat zien.

 

Abunaicon

 

Abunaicon

 

Abunaicon

 

Abunaicon

 

Abunaicon

 

AbunaiconEn deze kawaii goodiebag heb ik uiteindelijk gekregen van  Marjet (van MostCutest) omdat ik mee heb geholpen bij de Lucky Star Workshop! Maar deze heb ik niet zelf gehouden, omdat dit het kawaii pakketje zou worden die ik bij mijn winactie zou weggeven. 

Laura (van Dagelijkse Hap) heeft het pakketje gewonnen en ze heeft er gelijk een leuk artikel van gemaakt! Snel even kijken dus als je nieuwsgierig bent naar de schattige inhoud ;).

 

 

Inmiddels staat er alweer een nieuwe conventie op de planning, namelijk Nishicon (die naar de oude locatie van Animecon gaat). Waarschijnlijk ga ik daar rondlopen als Pokémon trainer Hilda of als ik van gedachten verander (of als het gewoon te koud is) loop ik daar rond als Gothic Lolita. 
Ben jij wel eens naar een conventie geweest? Zo ja, welke?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

3 reacties op “Abunaicon 2016: Verslag”

 1. De groene pokémon trainer schreef:

  Het was super gezellig! :3

 2. Robin Valentine schreef:

  zooo vet Pokemon trainer cosplay! <3 wil ik ook ooit doen. en je gekochte dingen zijn cuuuute *__* vooral de knuffel van dat hondje!

 3. Leoniae schreef:

  Wat een super leuk artikel, zo te lezen heb je het heel leuk gehad :). Leuke goodies ook :). Zelf ben ik naar Animecon en Comiccon geweest :).
  Xoxo, leoniae

Geef een reactie

*