Herfst? Here I come! [Tips]

Het klinkt misschien raar – vooral voor zo’n zomerfan als dat ik ben – maar ik ben blij dat de zomer voorbij is! Ik heb eigenlijk wel zin in herfst en zelfs al een klein beetje zin in de winter.
Lekkere bakjes thee drinken op de bank met je favoriete serie of een leuke film op Netflix. Ik kijk ook wel uit naar de gezellige feestdagen zoals Sinterklaas (mét Zwarte Pieten), Kerst en ook Oud & Nieuw. Het is echt raar dat ik zulke dingen uitkraam omdat ik meestal toch écht een zomer-mens ben! Maar met zo’n rare zomer achter de rug kijk ik toch wel erg graag uit naar de herfstdagen.

Maar hoe overleef je de herfst?
Ik geef je een paar (handige) tips.

1. Koop je favoriete smaken thee, een nieuwe theemok of glas en genieten maar! Ja, ook tijdens de herfst mag je jezelf verwennen.

2. Pak je camera, of smartphone met camerafunctie erbij en schieten maar. Denk aan prachtige landschappen met verkleurde bomen en vallende bladeren.

3. Geniet van de voorpret voor Sinterklaas en/ of Kerst! Shop alvast leuke decoratie, doe inkopen voor diners en cadeaus mogen ook niet vergeten worden.

4. Over diners gesproken, maak alvast een lijstje met ideeën wat je tijdens de kerstdagen kan eten. Ga je gourmetten of vind je een High Tea veel leuker om te organiseren?

5. Ho ho ho, ik heb het wel over Kerst en Sinterklaas maar Halloween mag ook niet vergeten worden. Organiseer een eng feest of ga naar een spooky pretpark!

6. Inspiratie tekort? Struin dan eens langs winkeletalages, tijdens de herfst liggen deze vol met leuke dingen!

7. Maak een herfst-wishlist, met dingen die tijdens koude regenachtige herfstdagen écht niet mogen ontbreken.

8. Ga wandelen. Een mooie wandeling in het bos is best rustgevend. En ja, je mag de blaadjes overhoop schoppen.

9. Eindelijk mogen de truien weer bovenaan in je kledingkast! Misschien een goed moment om je kleding eens uit te zoeken?

10. Het is eerder donker, en precies op tijd genoeg om ’s avonds leuke sfeerlichtjes aan te doen. Gezellig toch?!

11. Stamppottijd. Die koude dagen zijn echt perfect voor een heerlijke (ouderwetse) stamppot! Genieten maar van die rookworsten en spekjes.

12. Dit seizoen is een mooi excuus om te gaan shoppen. Tijd voor een compleet nieuwe herfst garderobe!

13. Doe net als vroeger en verzamel échte herfst schatten. Denk aan eikeltjes, beukenootjes en kastanjes. Die kunnen prima door als leuke decoratie.

14. Of te gebuiken bij een DIY project. Op Pinterest staan genoeg leuke DIY projectjes om uit te proberen tijdens de koude saaie herfstdagen.

15. Het is eigenlijk altijd wel tijd voor bloggen, maar tijdens een regenachtige herfstdag kan je best wel wat artikelen vooruit typen. Wat moet je anders doen met zo’n regenachtige dag?

16. Oke, je kan natuurlijk ook naar buiten gaan om in de regenplassen te dansen.

17. Ontspannen in je eigen thuis-spa. Een heerlijk maskertje op, in bad zitten of een uitgebreide douche nemen en natuurlijk jezelf helemaal verwennen met beauty producten.

18. Maar vooral: genieten. Ook al is het misschien niet je favoriete seizoen, geniet er maar gewoon van. Voor je het weet is het weer voorbij.

Wat doe jij graag tijdens de herfst?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Herfst? Here I come! [Tips]”

 1. Petra schreef:

  heerlijk, ik heb genoten van dit artikel…ik heb ondertussen wel een par decoraties gekocht en ben mij zelf steeds aan het orienteren op de fijne dingen die je kunt doen in het najaar en de winter…maar ook tijdens een wandeling de afgevallen blaadjes omhoog schoppen vind ik heerlijk…het ruikt apart, maar maakt ook een heerlijk geluid…

  1. DinjaDONUT schreef:

   Gelukkig maar 🙂
   Have fun this season 😀

 2. Floor Daasvand schreef:

  Leuke tips! Ikzelf hou niet zo van de herfst wat betreft het buiten zijn, maar ik kruip de laatste tijd 's avonds weer lekker onder een dekentje op de bank

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ik ook niet zo, tenzij de zon schijnt en het mooi fotoweer is! 😀

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.